Članovi

Dirigent Ekumenskog muškog hora

Dirigent

Dirigent


Bratislav Prokić

rođen je 1984. godine u Kruševcu, gde je završio srednju muzičku školu (teoretski i klavirski odsek u klasi prof. mr Bosiljke Ike Stričević). Odsek za dirigovanje na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu upisuje u klasi prof. Biljane Radovanović, studije nastavlja u klasi prof. Stanka Šepića, a diplomira u klasi prof. Bojana Suđića. Tokom studija, bio je asistent dirigenta hora „Mokranjac“ pri hramu sv. Save, sarađivao je sa horom i orkestrom RTS-a, KUD-om „Branko Cvetković“ i orkestrom FMU. Izabran je za studenta prodekana Fakulteta muzičke umetnosti u školskoj 2006/2007. Godinu dana ranije, osnovao je Pevačko društvo Preobraženje pri hramu Preobraženja Gospodnjeg na Pašinom brdu u Beogradu koje kontinuirano vodi do danas. Sa ovim ansamblom beleži preko stotinu nastupa i osvaja brojna priznanja, kao i nagrade: Zlatnu medalju na festivalu horske muzike u Bijeljini 2009. godine i specijalnu nagradu na Evropskom festivalu u Kitenu 2011. U Ekumenskom muškom horu/Ekumenskom moškom zboru nastavlja rad Zlatana Vaude, od koga stiče prva znanja o vokalnoj pedagogiji. Usavršavao se kod dirigenata: Uroša Lajovica (Slovenija), Genadij Dmitraka (Rusija), Andreasa Hermana (Nemačka), Igora Matjuhova (Rusija) i Naomi Faran (Izrael). Svoja znanja i iskustva prenosi dalje kroz rad sa solistima i ansamblima, kao i na seminarima i akademijama: „Letnjoj duhovnoj akademiji“ u Studenici 2013. i „Zimskoj duhovnoj akademiji“ u manastiru Lipovac kod Aleksinca 2011. i u saradnji sa maestrom Djordjem Stankovićem na vaskršnjim duhovnim akademijama u manastiru sv. Vladike Nikolaja srpskog u Soko gradu 2009. i 2010. Pored profesionalnog rada aktivno se bavi humanitarnim radom u oblasti osoba sa invaliditetom, reproduktivnog zdravlja mladih i razvoja zdravih stilova života

  ČLANOVI EKUMENSKOG MUŠKOG HORA

  Članovi

  Ivan Debeljak

  I tenor


  rođen je 1983. godine Beogradu. Po profesiji je, solo pevač. Radi u Narodnom Pozoristu i u operi Madlenianum u Beogradu. U retkim trenucima slobodnog vremena vozi bicikl i upražnjava druge sportske aktivnosti.

  Od malena je pevao u crkvi, svirao obou, a sa 18 godina počeo da se profesionalno bavi pevanjem. U Pevačkom društvu ”Mokranjac pri hramu sv. Save”, Vokalnom ansamblu Oktoih, Slovenačkom kvartetu i drugim ansamblima, nastupao je kao horski pevač i solista.

  U Ekumenskom horu je od 1999. godine, gde zajedno sa ocem nastavlja tradiciju širenja ideje ekumenizma.

  I & II tenor


  Dejan Stojilković

  rođen je 1983. godine Ćupriji. Po profesiji je IT inženjer. Radi u Vojsci Srbije u Beogradu. Bavi se web dizajnom, pevanjem, hortikulturom i obožava sport.
  Od malena je pevao u crkvi, svirao harmoniku, a trenutno iz hobija amaterski peva džez, izvornu i domaću muziku sa domaćim muzičarima. U horu Svetog Đorđa iz Ćuprije, Pevačkom društvu ”Preobraženje” i drugim ansamblima, nastupao je kao horski pevač i solista.
  U Ekumenskom horu je od 2016. godine, gde pevajući zajedno sa svojim kolegama iz Ekumenskog muškog hora širi ideju ekumenizma.

  II tenor


  Boris Huljić

  rođen je 1988. godine u Beogradu. Studira medicinski fakultet u Beogradu. U slobodno vreme bavi se sportom.
  Muzikom se bavi od svoje 7 godine. Završio je nižu muzičku školu na odseku za gitaru. Pevao je u kulturno umetničkom društvu Obilić-Krsmanac, kao i u crkvenom horu sv. Djordje u Beogradu.
  U Ekumenskom horu peva od februara 2014. godine. U njemu je zbog dobre muzike, pevača i zajednistva koje svim srcem podrzava.

  II tenor & bariton


  Čedomir Marjanović

  rođen je 1975. godine u Beogradu. Diplomirao je klavir i čembalo. Profesor je klavira i pomoćnik direktora MŠ "Stanković" u Beogradu. Hobi su mu muzikoterapija, hortikultura i kulinarstvo.
  Muzikom se bavi od svoje 8 godine, peva u horovima od svoje 22 godine i to u horovima Vaznesenjske crkve,crkve Sv. Marka, Sv. Petke, Sv. Đorđa. U amaterskim horovima: Cantantes, Vox Slavicum, KUD "Đoka Pavlović", KUD "Cvetković", KUD "Lola" svira klavir i čembalo. Trenutno je član horova Vox Slavicum, Sv. Simeon Mirotočivi i Ansambla za ranu muziku Flauto dolce.
  U Ekumenskom horu je od leta 2013. godine. Misli da je Ekumenski hor poseban zbog ideje zajedništva, druženja, dobrih pevača koji su posvećeni interkulturnom i međureligijskom dijalogu, kao i zbog profesionalnog pristupa dirigenta.

  bariton


  Ivan Kruljac

  rođen je 1969. godine u Zemunu (Beograd). Po profesiji je horski pevač. Završio je srednju muzičku školu, odsek solo pevanje u Zemunu. Sa 15 godina počinje da se bavi horskim pevanjem. Radio je u operi Madlenianum (3 godine), u Ateljeu 212 (7 godina) u Beogradu i drugim amaterskim društvima (preko 15 godina). Trenutno radi u Beogradskoj operi.
  Voli plivanje i sve što je povezano sa vodenim sportovima. Bavi se vinima, proučavanjem njihovog porekla, ukusa i upoznavanjem ljudi sa istim.
  Ljubav će spasiti svet je njegov moto, pa otud i ideja da se pridruži Ekumenskom muškom horu. U Ekumenskom horu je od leta 2016. godine. Posebno mu se dopada zvuk Ekumenskog muškog hora i uvek je spreman za akciju i druženje.

  bas


  Mikša Jovanović

  rođen je 3. oktobra 1957. godine u Beogradu. Diplomirao na Građevinskom fakultetu u Beogradu, a magistrirao u Delftu (Holandija). Po profesiji je diplomirani građevinski inženjer hidrotehničkog smera. Radi u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Oženjen je, otac jednog ženskog deteta.
  Završio je nižu muzičku školu dr Vojislav Vučković u Beogradu, odsek klavir. Na republičkom takmičenju iz klavira na VI godini, osvojio je drugu nagradu. Počeo je da peva u horu KUD Abrašević, a nastavio Beogradskim madrigalistima, u Beogradskom kamernom horu, a kao pomoćni član i u crkvenom horu u Schipluiden-u u Holandiji. Bio je stalni honorarni član Hora Radio-televizije Srbije 12 godina. Od 2010.g stalni je član hora Kir Stefan Srbin.
  U Ekumenskom horu je od  2011. godine Dopada mu se efikasan rad i horski zvuk u crkvenom ambijentu. Misli da je hor poseban jer je jedini ekumenski ansambl ovog tipa.

  bas


  Ivan Debeljak

  , rođen je godine 1942. u Beogradu. Svoje penzionerske dane provodi u radionici gde se predano bavi svojim sitarskim zanatom. O njegovom umeću snimljene su brojne reportaže i dokumentarni filmovi u Srbiji i Sloveniji.
  Muzikom se bavi skoro 50 godina, pevajući u vise ansambala od kojih se ističu angažmani u Pevačkom društvu ”Mokranjac pri hramu Sv. Save”, Beogradskim madrigalistima, horu Saborne crkve, Vokalnom ansamblu ”Oktoih” kao i Slovenačkom kvartetu.
  Jedan je od osnivača Ekumenskog hora 1974. godine, zajedno sa grupom mladih entuzijasta slovenačkog porekla. Danas se trudi da novim članovima hora prenese iskustva i tradiciju skladnog muškog pevanja. Posebno mu se dopada red, rad i disciplina.

  bas


  Miodrag Jevtić

  rođen je 1965. godine u Beloj Crkvi. Po profesiji je, horski pevač. Radi u Narodnom Pozorištu u Beogradu. U slobodno vreme hobi mu je fotografija i svaku priliku koristi da svoje rute savladava vožnjom bicikla.
  Od 90-tih pevao je u Beogradskim Madrigalistima.
  U Ekumenskom muškom horu je od 2016. godine. Misli da je ekumenski hor zbog ideje ekumenizma, zajedništva i druženja.
  Oženjen, otac dvoje dece.


  ŠIRIMO POZITIVNU ATMOSFERU

  Druženje

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris

  Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas.

   

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris

  Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas.

  Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident.